Het Lutgardiscollege ... een kwaliteitsvolle ASO-school.

Wie zijn wij?

Het Lutgardiscollege is een moderne en kwaliteitsvolle school met een degelijk studieaanbod. In de eerste graad kan je de keuze maken of je Latijn volgt of moderne wetenschappen. Vanaf de tweede graad kan je bij ons terecht voor drie richtingen: Latijn, wetenschappen of economie. In de derde graad maak je de keuze of je deze richtingen wenst aan te vullen met extra uren wiskunde of extra uren talen.

Meer informatie over:

ons studieaanbod

onze lessentabellen

Benieuwd wat een diploma van het Lutgardiscollege je kan opleveren? Bekijk dan zeker:

onze Wall of Fame

Het Lutgardiscollege ... een kleine, maar gezellige school.

Onze kleinschaligheid is een grote troef: zo staan leerkrachten en directie dicht bij de leerlingen en is de drempel voor ouders ook veel kleiner. In onze school kent iedereen elkaar en kan iedereen bij elkaar terecht. Het geeft ons de mogelijkheid om elke leerling individueel te begeleiden en onderwijs-op-maat aan te bieden: dit kan o.a. vertaald worden in extra uren begeleiding tijdens de middag of intensieve ondersteuning via ons digitaal communicatieplatform.

Meer informatie over:

ons zorgbeleid

Het Lutgardiscollege ... een school waar iedereen zich thuis kan voelen.

Lutgardiscollege, een thuis

De voorbije jaren werkten wij samen met ouders, leerlingen en leerkrachten rond de identiteit van de school en de strategische doelstellingen voor de komende jaren. Zowel ouders, leerlingen als leerkrachten benadrukten dat het Lutgardiscollege vooral een school is waar iedereen zich thuis voelt. Een school waar samen hard gewerkt wordt om een hoog kwaliteitsniveau te bereiken, maar waar daarnaast het welbevinden van de leerlingen centraal staat.

In de nabije toekomst wordt het strategisch plan verder uitgewerkt. Hiermee willen wij duidelijk maken welke richting wij de komende jaren samen wensen in te slaan.

Meer hierover in:

ons strategisch plan

• Zandgroeflaan 6 | 1160 Oudergem

Inschrijvingen 2018-2019

Inschrijven voor het schooljaar 2018-2019 doet u via de volgende

Noteer alvast onze laatavondopening 'Night@school' op woensdag 20 december 2017.

Download hier het volledige schoolreglement (2017-2018):

Website by woluweb light nospace mini