Corona - maatregelen op het LCO - 6e jaar

In samenspraak met onze laatstejaars beslisten we de schooldeuren terug te openen op vrijdag 15 mei 2020 en dit voor een selectie van een aantal (door de leerlingen gekozen) vakken. Een beperkt aantal examens zal worden afgenomen, deze worden verspreid over de verschillende weken à rato van één examen per week. We starten op 27 mei en eindigen op 22 juni 2020. Daartussen trachten we onze leerlingen maximaal voor te bereiden om deze examens. We eindigen op vrijdag 26 juni met de online lessen.

Heel wat voorbereidingen zijn hieraan voorafgegaan en heel wat aanpassingen werden uitgevoerd. 

Aangepaste veiligheidsmaatregelen 

Het openen van de schooldeuren vraagt om heel wat veiligheidsmaatregelen:

  • Alle boeken / schriften / ... werden uit de klassen gehaald en gebundeld. Er worden geen materialen meer op school achtergelaten / bewaard.
  • Alle bezoekers (incl. leerlingen en personeelsleden) komen naar school met mondmasker.
  • Er werd een apart gangpad gemaakt om de school te betreden en om de school te verlaten. Alle bezoekers dienen deze verplicht te volgen en de juiste handhygiëne toe te passen waar dat gevraagd wordt.
  • Alle klassen werden corona-proof gemaakt: jullie zitten met maximaal 8 leerlingen in de klas. Overtollige banken werden verwijderd en banken die in de klas bleven, werden volgens de richtlijnen (4m2 en 1,5m afstand) geplaatst.
  • In de namiddag worden alle klassen gedesinfecteerd en grondig gepoetst.

De eerste schooldagen zullen heel wat medewerkers verspreid over de site staan om de leerlingen wegwijs te maken en de richtlijnen nogmaals mee te geven.

  • Lutgardiscollege
  • De Wahalaan 11 | 1160 Oudergem
  • 02 672 38 67

Inschrijvingen 2022-2023

Inschrijven voor het schooljaar 2022-2023 doet u via de volgende

procedure

Om persoonlijk over de inschrijvingsprocedure op de hoogte gehouden te worden

klik hier

Ben je geïnteresseerd in ons pedagogisch project en onze innovatieve aanpak? Kom dan langs op onze infomomenten en opendeurdag. Meer informatie terug te vinden op onze website onder 'Inschrijvingen'. Of aarzel niet om een persoonlijk gesprek aan te vragen op 02 672 38 67.

Download hier het volledige schoolreglement (2021-2022):

schoolreglement

Website by woluweb light nospace mini

© 2021 Lutgardiscollege Oudergem