Een dagje online afstandsleren ...

De algemene toename aan COVID19-besmettingen baart ons allen zorgen. Ik heb de indruk dat wij het als school (voorlopig) nog goed doen. Ik dank iedereen om de veiligheid- en hygiënemaatregelen (thuisblijven bij ziekte, afstand houden, handhygiëne, mondmaskers aan, banken ontsmetten,...) te blijven volhouden, ook al is dat niet altijd evident... 

In afstemming met ouderraad, schoolraad en na de bevraging van leerlingen en leerkrachten, hebben we besloten om de komende drie weken het afstandsleren op woensdag (3e jaar) en op donderdag (4/5/6) te behouden.

Ik weet dat dit niet voor iedereen even evident is. We hebben de voorbije week echter gemerkt dat er op deze manier ruimte wordt gecreëerd op school, dat we beter overzicht houden in gangen, refter en speelplaats en de basismaatregelen beter kunnen opvolgen. Het zorgt er ook voor dat de meeste van onze leerlingen een dagje minder het openbaar vervoer moeten gebruiken en het geeft (volgens de enquête) ook wat meer innerlijke rust (de ongerustheid over besmettingen neemt immers toe) en fysieke rust (sommige leerlingen nemen bewust enkele trams vroeger om druktes te vermijden).

We blijven onze computers ter beschikking stellen voor leerlingen die dat nodig hebben. Zij kunnen hiervoor terecht bij hun titularissen of bij mijnheer Wouters (secretariaat). We verwachten dat alle leerlingen kunnen deelnemen aan onze lessen, als er technische problemen zijn, laat het ons dan zeker weten, we bekijken of we hierin kunnen ondersteunen.

  • Lutgardiscollege
  • De Wahalaan 11 | 1160 Oudergem
  • 02 672 38 67

Inschrijvingen 2022-2023

Inschrijven voor het schooljaar 2022-2023 doet u via de volgende

procedure

Om persoonlijk over de inschrijvingsprocedure op de hoogte gehouden te worden

klik hier

Ben je geïnteresseerd in ons pedagogisch project en onze innovatieve aanpak? Kom dan langs op onze infomomenten en opendeurdag. Meer informatie terug te vinden op onze website onder 'Inschrijvingen'. Of aarzel niet om een persoonlijk gesprek aan te vragen op 02 672 38 67.

Download hier het volledige schoolreglement (2021-2022):

schoolreglement

Website by woluweb light nospace mini

© 2021 Lutgardiscollege Oudergem