• 02 672 38 67

In de pers

IMG 20220508 WA0002Sinds zaterdag 07 mei 2022 mogen we ons de "op-één-na-meest-inspirerende-school-van-Brussel" noemen. We namen deel aan de wedstrijd "meest inspirerende school van BXL" en werden één van de drie eindlaureaten.
 
 
De eerste prijs haalden we niet binnen, maar een mooie som van 1500 euro mochten we wel in ontvangst nemen.
Hartelijk dank en uiteraard... superfier op het LCO-team, onze leerlingen en hun ouders!
 

Op maandag 21 maart startte de promocampagne van het project Talent for Teaching en werd de website www.talentforteaching.be gelanceerd. De Koning Boudewijnstichting en het Onderwijscentrum Brussel willen met dit project leerlingen van de derde graad secundair onderwijs laten proeven van het leven voor de klas. Op die manier willen ze hen goesting doen krijgen in lesgeven. Leerkrachten kunnen hun passie delen en deze leerlingen begeleiden. 

Vorig jaar gingen er drie pilootscholen aan de slag om het project uit te testen, het Lutgardiscollege was daar eentje van. De echte uitrol van het project dit schooljaar kon er maar komen dankzij de inzet en ervaringen van onze leerlingen en de collega's van oa onze basisschool Wonderwoud. Het project is superfijn verlopen en ook dit jaar nemen er meerdere leerlingen deel aan de 'talent for teaching'.

Dikke pluim voor onze leerlingen, mevrouw Mombaerts en mevrouw Briffoz voor de organisatie en mevrouw An Lanssens voor de ondersteuning...Werkt de link niet? Klik hier: https://youtu.be/hUqvzxPRnCI

Uiteraard kan ook alle informatie teruggevonden worden op de website www.talentforteaching.be.

Persbericht: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/03/21/leerlingen-uit-derde-graad-secundair-lutgardis-oudergem-lopen-z/

 websitebannerstemnuWij stelden ons kandidaat voor de titel 'de meest inspirerende school van Brussel'. Uit alle inzendingen koos een jury drie scholen met een uniek verhaal en het co-creatieve verhaal van het Lutgardiscollege Oudergem is daarbij! Wij zijn alvast supertrots op onze finaleplaats... Nu is het aan jullie....

Bekijk ons filmpje en stem... En deel ook nog een keertje op jouw sociale media... Dank je wel!
 
 
Stemmen kan maar één keer en nog tot en met zondag 17 april.
 
 
Wil je graag aanwezig zijn op de dag van uitreiking (zaterdag 7 mei)? Dan kan je je ook daarvoor inschrijven... En misschien kan je dan ook komen supporteren voor mevrouw Beylemans, want zij geeft ter plaatse een presentatie over STEM-projectwerking met externen ... Inschrijven kan op volgende website: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe08iUsjnSx1f7ImzF0KZQdFkhLNjryi47ZjA_Kg86NJr2RrQ/viewform
(deelname is gratis).
 

 

alexandra bertels klasse talent for teaching 4 2000x1335Talent for Teaching geeft leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs de kans om gedurende een langere periode te proeven van het lerarenberoep. Ze begeleiden jongere leerlingen of staan als co-teacher mee in een klas gedurende verschillende momenten tijdens 1 of 2 semesters. Ze doen dat als een vrijwillige opdracht en hun inzet wordt beloond. ‘Talent for Teaching’ is een project van de Koning Boudewijnstichting en Onderwijscentrum Brussel.

Talent for Teaching werd mee een succes gemaakt door op school ondersteuning van 2 kanjers, mevrouw Briffoz en mevrouw Mombaerts. Lees er meer over in Klasse: "Waarom nemen jullie deel aan het pilootproject ‘Talent for teaching’ van Onderwijscentrum Brussel en de Koning Boudewijnstichting?

Nathalie Mombaerts, administratief medewerker: “De laatste jaren is het steeds moeilijker om leraren te vinden. Als je naar de cijfers van de lerarenopleidingen kijkt, weet je dat er een groot tekort zal zijn binnen een aantal jaar. ... lees meer : https://www.klasse.be/531884/lerarentekort-potentiele-leraren-leerlingen/

 

  • Lutgardiscollege
  • De Wahalaan 11 | 1160 Oudergem
  • 02 672 38 67

Inschrijvingen 2022-2023

Inschrijven voor het schooljaar 2022-2023 doet u via de volgende

procedure

Om persoonlijk over de inschrijvingsprocedure op de hoogte gehouden te worden

klik hier

Ben je geïnteresseerd in ons pedagogisch project en onze innovatieve aanpak? Kom dan langs op onze infomomenten en opendeurdag. Meer informatie terug te vinden op onze website onder 'Inschrijvingen'. Of aarzel niet om een persoonlijk gesprek aan te vragen op 02 672 38 67.

Download hier het volledige schoolreglement (2022-2023):

schoolreglement