Oud-leerlingenbond

Oud-leerlingenavond

deftige dag

De oud-leerlingenavond was gezellig en lekker, dankzij de gastvrouwen Emilie en Catherine en de helpende leerkrachten die een Italiaanse kaas- en wijnavond georganiseerd hadden. Wil je de volgende bijeenkomst mee helpen organiseren? Stuur een berichtje naar . Ken je mensen die erbij hadden willen zijn? Stuur hun gegevens (mail-adres) naar . Meer beeldmateriaal vind je hier.

De Broeders Maristen

Het Lutgardiscollege is een school van de Broeders Maristen. De Broeders hebben scholen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, en nog tientallen andere landen in de wereld, zie:

Vroeger had onze school een actieve oud-leerlingenbond, die ook contacten onderhield met oud-leerlingenbonden van andere maristenscholen, vb Zele (Oost-Vlaanderen) (http://www.oudennieuw.be), Pittem (West-Vlaanderen), Wervik (West-Vlaanderen), Saint-Hubert, Arlon.

Er waren ook contacten met Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje.

Ook in Duitsland is er een afdeling van de Broeders Maristen (de website van de Broeders Maristen in Duitsland is http://www.maristen.de). De Broeders hebben onder andere een school in Cham in Beieren. De website van de Maristenrealschule Cham is http://cham.maristen.de.
Daar is een oud-leerlingenbond; die heet 'Freunde der Maristen-Realschule Cham' (http://fmc.maristen.de)


Jaysem Met grote verslagenheid vernemen we dat onze oud-leerling Jaysem afgelopen weekend overleden is. We herinneren hem als een geweldig joviale, goedlachse, spontane, geëngageerde, kortom toffe gast die we met veel plezier hebben zien opgroeien op school. Dat we nu al afscheid moeten nemen doet ons enorm veel verdriet. We wensen de hele familie veel sterkte en even fijne herinneringen toe.

 

 

 

 

  • Lutgardiscollege
  • De Wahalaan 11 | 1160 Oudergem
  • 02 672 38 67

Inschrijvingen 2022-2023

Inschrijven voor het schooljaar 2022-2023 doet u via de volgende

procedure

Om persoonlijk over de inschrijvingsprocedure op de hoogte gehouden te worden

klik hier

Ben je geïnteresseerd in ons pedagogisch project en onze innovatieve aanpak? Kom dan langs op onze infomomenten en opendeurdag. Meer informatie terug te vinden op onze website onder 'Inschrijvingen'. Of aarzel niet om een persoonlijk gesprek aan te vragen op 02 672 38 67.

Download hier het volledige schoolreglement (2021-2022):

schoolreglement