Uncategorised

20220331 152411 COLLAGEOnze tweedejaars organiseerden afgelopen week een tentoonstelling waarbij ze hun STEM-prototypes aan ouders, leerkrachten en medeleerlingen voorstelden. Ze maakten en programmeerden dit jaar allemaal een robothand en ontwikkelden een serre voor op de Zuidpool.

Knap werk!

gaetan

Zes jaar geleden startten we met onze STEM-projecten op de school, Gaëtan Barette (6WE-WI) werd gebeten door de STEM-microbe en is blijven ontwikkelen. Voor zijn SETOC ontwikkelde hij een Darts Robotarm... Maar één van de vele projecten die hij gemaakt heeft...

Interesse? Bekijk Gaëtan Barette zijn website op https://getgetstechno.github.io/ThunderCode.io/index.html

Met zijn ontwikkelingen zal hij deelnemen aan heel wat nationale / internationale wedstrijden. Je kan hem bewonderen op de Gentse Maker Fair:

ODD 2022

Wil je eens een kijkje komen nemen op onze school? Dat kan op onze jaarlijkse openschooldag op zaterdag 14 mei 2022.

Iedereen is van harte welkom van 13 u. tot 17 u. om:

• - onze nieuwe werking in de eerste graad te komen ontdekken
  • - de integratie van ICT over de hele lijn te komen bekijken,
  • - onze klas- en vaklokalen te komen bezoeken,
  • - onze STEM-richting of ons taaloverschrijdende lesuren te ontdekken,
  • - een proefje uit te voeren in het chemielokaal,
  • - een instrument te bespelen in ons muzieklokaal,
  • - een heerlijk dessertje te komen eten,
  • - onze nieuwbouw te komen bekijken,
  • - en nog zoveel meer..

Ben je oud-leerlingen, -collega of sympathisant?

Noteer dan alvast vrijdagavond 20 mei in je agenda, we organiseren samen met Jeugdhuis Alleman onze oud-leerlingenavond ... LCO after WORK... Hopelijk tot dan!

CLipclap

Onze leerlingen van de derde graad namen ook dit jaar deel aan de ClipClap wedstrijd in het kader van het RamDam Filmfestival. Zij moeten hiervoor een recensie van een film neerschrijven. Onlangs werden de prijzen uitgereikt, zo'n 800 leerlingen namen deel aan aan de wedstrijd en 15 leerlingen mochten een prijs in ontvangst nemen... En het Lutgardiscollege stond ook hier op het podium! Proficiat aan Théo Mathy (6EC-MT) met jouw tweede plaats!

Top 3 van de filmkritieken van de studenten in Brussel:
1) Genval
2) Lutgardiscollege 😉
3) Mater Dei-instituut

Fantastisch Théo, een mooie start voor jouw carrière in de journalistiek!

In het tweede middelbaar - basisoptie STEM - ontwikkel je al meteen prototypes.

Hierbij een zeer geslaagd voorbeeld van onze leerlingen :)

• De Wahalaan 11 | 1160 Oudergem

Inschrijvingen 2022-2023

Inschrijven voor het schooljaar 2022-2023 doet u via de volgende

Ben je geïnteresseerd in ons pedagogisch project en onze innovatieve aanpak? Kom dan langs op onze infomomenten en opendeurdag. Meer informatie terug te vinden op onze website onder 'Inschrijvingen'. Of aarzel niet om een persoonlijk gesprek aan te vragen op 02 672 38 67.

Download hier het volledige schoolreglement (2021-2022):