Sabine Verheyden | Directie

Leerlingenraad

Wil jij niet langer toekijken maar zelf school maken?
Heb je zelf een schitterend idee ?

Laat het ons weten!

Mail je ideetje als de bliksem naar leerlingenraad@lutgardiscollege.be !

OVERZICHT WERKING LEERLINGENRAAD

3DE GRAAD 

Het Lutgardiscollege is een kleinschalige school waar leerkrachten aanspreekbaar zijn. De leerlingenraad van het 5de en 6de jaar vult deze informele contacten op een meer gestructureerde manier aan. Een leerlingenraad is een zeer belangrijk deel van de school omdat zij natuurlijk bestaat voor haar leerlingen. De leerlingen moeten zelf beslissingen kunnen nemen over de toekomst van de school, en dit kan in de leerlingenraad. De leerlingenraad heeft verschillende vergaderingen achter de rug in wisselende samenstelling :

  • met het 6de jaar alleen over specifieke activiteiten en vragen  van hen (sinterklaasfeest, studiekeuze, eindwerk, programma en afspraken i.v.m. de eindejaarsreis). Deze vergaderingen gebeurden ofwel samen met titularissen ofwel alleen.
  • met het 5de jaar alleen over specifieke activiteiten en vragen van het 5de jaar (chocomelkverkoop, reis naar Parijs,  speelzaal, etc).
  • met de twee jaren samen over algemene schoolkwesties (solidariteitsactie, toezichtregeling…) ; op deze manier kregen de afgevaardigden van de leerlingen voor de schoolraad enige achtergrond.
  • Enkele malen was er uitwisseling met de leerlingen van de 2de en 3de graad. 

Johan Vermeir, begeleiding leerlingenraad 3de graad